در این متن می خواهیم درباره چگونگی انتخاب سنجه های کلیدی کسب و کار توضیحاتی به شما کارآفرینان محترم بدهیم.
مسلما نمی توان برای همه کسب و کارها و استارت آپ ها یک یا چند سنجه ی کلیدی نام برد چرا که سنجه های کلیدی باید متناسب و مرتبط با کسب و کار مورد نظر باشند، اما به طور کلی سنجه ها و شاخص های انتخابی باید یک سری خصوصیات داشته باشند تا بتوان آنها را جزو سنجه های مفید دسته بندی کرد.

ملاک های انتخاب سنجه های کلیدی مفید چیست؟
اولین ملاک برای انتخاب سنجه های کلیدی این است که سنجه ها حتما باید کمی(عددی) باشند و در حد امکان بتوان آنها را به صورت نسبی و درصدی بیان کرد. فهم آسان به طوری که معنی آن برای همه ی افراد گروه و حتی مخاطبان شما قابل درک باشد، قابل مقایسه بودن و همچنین مرتبط بودن سنجه ها با یکدیگر نیز از ملاک های مهم انتخاب سنجه های کلیدی برای کسب و کار ها می باشد البته سنجه های انتخابی باید داده هایی را به ما بدهند که بر اساس آن داده ها بتوان تصمیماتی گرفت و کارهایی که موجب پیشرفت استارت آپ می شوند را انجام داد.
بهتر است سنجه ها را طوری معین کنیم که با توجه به داده های دریافتی بتوان داده های آینده را پیشبینی کرد همچنین سعی کنید سنجه های انتخابی مرتبط با زمان باشند.
به عنوان مثال برای یک کسب و کار اینترنتی تعداد ثبت نام های سایت در طول ده روز گذشته و یا نرخ تبدیل ثبت نام کننده ها به مشتری و خریدار می تواند یک سنجه و شاخص کلیدی مفید برای کسب و کار اینترنتی مورد نظر باشد.
مواظب باشید که سنجه های کلیدی را طوری انتخاب کنید که در هنگام تفسیر و بررسی آن ها با مشکل مواجه نشوید و به راحتی بتوانید با توجه با داده ها برای کسب و کار خود تصمیمات مناسبی بگیرید.
همانطور که در بالا ذکر شد نمی توان یک سنجه ی کلیدی برای همه ی کسب و کار ها معرفی کرد اما تعدادی از سنجه ها هستند که در بین اکثر کسب و کارها جامعیت بالایی دارند مانند تعداد کاربران و مشتریان جذب شده، هزینه ی جذب مشتری ها و درصد بازگشت مشتریان. این سنجه ها از اهمیت زیادی در کسب و کار برخوردارند و با تفسیر این اطلاعات می توانید ایرادات و … موجود در کار را رفع کرده و با این کار موجب سود آوری بیشتر شوید.
امیدواریم بتوانید کسب و کار خود را با استفاده از سنجه های کلیدی مفید و تفسیر آن ارتقا دهید.
یک دیدگاه برای “چگونه سنجه های کلیدی کسب و کار خود را بیابیم؟”