نقش KPI در بازاریابی شبکه های اجتماعی

شاخص های کلیدی عملکرد یا همان KPI در بازاریابی در بستر شبکه های اجتماعی و سوشیال نتورک ها در حقیقت به معنای فاکتور ها و ارزش های قابل اندازه گیری است که نشان میدهد یک سازمان یا یک کسب و کار تا چه اندازه در رسیدن به اهداف خود که اینجا به طور خاص کمپین کسب و کار ها در شبکه های اجتماعی مورد نظر است،موفق عمل کرده است.در بحث بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی شرکت ها می توانند از معیار های KPI برای سنجش میران موفقیت خود در این بستر استفاده کنند.در آغاز و برای ارزیابی موفقیت یک کمپین بازاریابی در شبکه های اجتماعی
می بایست پیش از اجرا و در مرحله ی طراحی ، چندین شاخص کلیدی عملکرد KPI مناسب تعیین کرد. این شاخص های کلیدی عملکرد بر اساس اهداف استراتژیک شرکت و همچنین اهداف اختصاصی آن کمپین تعیین و دنبال می شوند.

 

یک KPI مناسب برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی چه خصوصیاتی دارد؟

به طور کلی نظرات و  دیدگاه های مختلفی درباره تعیین KPI مناسب برای سوشیال مدیا مارکتینگ وجود دارد و هر یک از مدیران بازاریابی، فروش، برندینگ و … از جایگاه شغلی خود به قضیه نگاه می کنند و معیارهایی را مهم در نظر می گیرند. به طور کلی تعریف شاخص کلیدی عملکرد KPI برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی باید به گونه ای باشد که پاسخ مناسبی برای ۴ سوال زیر داشته باشد:

آیا به مخاطبان هدف خود دست پیدا می کنید؟

آیا با مخاطبان هدف خود تعامل ایجاد می کنید؟

چه تعداد از فالوورهای شبکه های اجتماعی شما در خصوص محصولات یا خدمات‌تان پرس و جو می کنند؟

چه تعدادی از آن ها واقعا به مشتری تبدیل می شوند؟

پاسخ شما به هریک از این سوالات موجب بوجود آمدن شاخص های کلیدی مناسبی میگردد هرچند باید توجه داشت که هر یک از شبکه های اجتماعی از اوضاع و احوال خاصی برخوردار بوده و نمیتوان برای همه آنها KPI های یکسانی تعریف کرد.

 

 

میزان دسترسی به مخاطبان هدف در شبکه های اجتماعی

در یک نگاه کلی به تعداد افرادی که صفحه شما را در شبکه های اجتماعی دنبال کرده صرف نظر از اینکه چه تعداد لایک و کامنت در صفحه شما ثبت میکنند،میزان دسترسی به مخاطبان گفته می شود.در عین حال ممکن شما دنبال کننده هایی نیز داشته باشید که به طور فعالانه از طریق لایک و کامنت و اشتراک گذاری محتوای صفحه شما در پی تعامل با شما باشند که به این دسته فالوور های فعال گفته می شود.

میزان تعامل کاربران شبکه های اجتماعی

میزان تعامل کاربران شبکه های اجتماعی با کمپین و یا صفحات شما در شبکه های اجتماعی یکی از پایه ای ترین معیارهای سنجش موفقیت یک کمپین دیجیتال مارکتینگ است. اینکه تعداد لایک، کامنت و به اشتراک گذاری محتوای صفحه شما توسط کاربران چقدر بوده است بیانگر این است که کاربران و دنبال کننده های شما تا چه حد با کمپین و محتوای شما درگیر شده اند. اگر تعداد فالوورهای شبکه های اجتماعی شما زیاد باشد و میزان تعامل آن ها کم، به معنی این است که مخاطبان هدف را به درستی انتخاب نکرده اید و یا پیام بازاریابی و محتوای تولیدی شما به صورتی نیست که سطح تعامل فالوورها را تقویت کند. به طور کلی می توان میزان تعامل کاربران با برند را از طریق معیار هایی همچون تعداد اشتراک گذاری پست ها،تعداد کامنت پست ها،تعداد نمایش پست ها،تعداد بازدید از پروفایل و یادآوری برند ارزیابی نمود.

اندازه گیری افزایش مشتری و فروش از طریق شبکه های اجتماعی

اندازه گیری آمار و ارقام مربوط به افزایش فروش شرکت از طریق بازاریابی در شبکه های اجتماعی کار چندان آسانی نیست از همین رو کمپین شما باید به گونه ای طراحی شود که کاربران را به صفحه لندینگ سایت شما هدایت کند تا از این طریق امکان آنالیز شاخص کلیدی عملکرد کمیپن در شبکه های اجتماعی ممکن شود.در همین راستا میتوانید از ابزار های آمارگیر وب مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل وبمستر استفاده نمایید.به کار گیری این ابزار ها به شما کمک میکند تا بهترین شبکه اجتماعی را از نظر نرخ بازگشت سرمایه شناسایی و با تمرکز و انرژی بیشتر بر روی آن فعالیت کنید.اگرچه مهم ترین هدف بازاریابی افزایش فروش است، اما متخصصین بازاریابی اینترنتی معتقدند که هدف اصلی از بازاریابی در شبکه های اجتماعی لزوما افزایش فروش نیست، و رسیدن به سطح بالاتری از تعامل با مخاطبان هدف و بهبود برندینگ آنلاین شرکت در الویت قرار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *