بررسی شاخص های عملکرد KPIدر بازاریابی محتوا

امروزه تولید و توزیع محتوای ارزشمند بخشی از استراتژی بازاریابی و توسعه کسب و کارهاست، در واقع بازاریابی محتوا یکی از بهترین روشها برای جذب مخاطبین جدید و حفظ مخاطبین قبلی در کمپین دیجیتال مارکتینگ می باشد.اما بعد از تولید محتوا معیارهایی برای سنجش موفقیت یک محتوا وجود دارد؟

آیا می شود تشخیص داد که محتوای تولید شده باعث جذب مخاطبین بیشتری شده و ما را به اهداف بازاریابی مان نزدیک تر کرده است؟

شاخص-کلیدی-عملکرد

نکته مهمی که باید مدنظر داشته باشید این است که درصورتی که از عملکرد واقعی محتوا تولید شده بدون اطلاع باشید، نمی توانید محتوا خود را در جهت پیشبرد اهدافتان بهینه سازی کنید.

شاخص های متفاوتی برای ارزیابی محتوا وجود دارد اما در حالت کلی در سه مرحله زیر گنجانده می شود:

مرحله اول) اندازه گیری ترافیک

مرحله دوم) اندازه گیری درگیری مخاطب

مرحله سوم) اندازه گیری همگرایی مخاطب

در هر مرحله برای سنجش عملکرد بازاریابی محتوا باید معیارهای مشخصی را دنبال نمود.

 

مرحله اول

اندازه‌گیری ترافیک (Measuring Traffic)

در شروع کمپین بازاریابی محتوا طبیعی است که ترافیک زیاد نداشته باشیم، در نتیجه تمامی تلاش های ما برای جذب ترافیک وب سایتمان است. بعد از گذشتن از این مرحله می توانیم نرخ درگیری و نرخ همگرایی را دنبال کنیم.

مهم ترین معیارها برای بررسی در این مرحله شامل موارد زیر است:

– تعداد بازدیدکنندگان یونیک Unique Visitors

منظور از بازدیدکننده گان یونیک، تعداد کل بازدید کنندگان از یک صفحه خاص است که مهم ترین شاخص برای نتیجه بخش بودن تلاشهایمان در این مرحله می باشد.

روش اندازه‌گیری در گوگل آنالایتیکس:
Google Analytics – Audience > Overview > Top row, second from left

– تعداد بازدیدهای صفحه Page Views

تعداد کل صفحات وب سایت که توسط مردم بازدید شده،توسط این شاخص مشخص می شود، ولی عوامل موثری بر این شاخص تاثیر گذار است در نتیجه پیشنهاد می شود که این شاخص را اندازه گیری کنید ولی بر اساس آن درباره میزان موفقیت استراتژی محتوا تصمیم نگیرید.

روش اندازه‌گیری در گوگل آنالایتیکس:

Google Analytics – Behavior > Site content > All Pages tab

– تعداد کل بک‌لینک ها Total Backlink

یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل بک لینک ها هستند، برای بدست آورد سئوی خوب به بک لینک های زیای نیاز دارید، که به عنوان شاخصی در عملکرد بازاریابی محتوا بررسی چند نکته لازم است:

  • تعدد بک لینک ها: هر چه تعداد بک لینک ها بیشتر باشد در نتیجه رتبه بندی در موتورهای جست و جو بهتر خواهد بود.
  • مرتبط بودن و کیفیت بک لینک سازی
  • تعداد دامنه های ارجاع دهنده بک لینک ها هم تاثیر گزار است مثلا تعداد ۱۰۰۰ بک لینک از ۱۰۰ سایت بهتر است از تعداد ۱۵۰۰۰ بک لینک از ۳ سایت

-منبع ترافیک Source of Traffic

کاربران و بازدیدکنندگان از چه طریقی به وب سایت شما مراجعه کرده اند، از طریق سرچ در اینترنت بوده یا از طریق شبکه های اجتماعی جذب سایت شما شده اند.

وقتی متوجه این موضوع شدید می توانید با تبلیغ و توزیع محتوا در این منابع ترافیک سایت خود را افزایش دهید.

 

مرحله دوم

اندازه‌گیری تعامل و درگیری مخاطب Measuring Engagement

تبدیل کاربران ساده به خواننده های سایت ، قدمی است که شما باید بعد از جذب ترافیک مورد نظر به سایت خود انجام دهید.اینکه یک کاربر صفحه ای رامی خواند و نتیجه می گیرد که آیا به دردش خورده یا نه و یا درباره آن نظر داده و آن را لایک کرده و به اشتراک گذاشته است کاملا با هم متفاوت است و همین موضوع کمک زیادی به ما در ایجاد محتوای تاثیرگذار می کند. اما برای ردیابی صحیح تر این موضوع نیاز است که در این زمینه چند شاخص زیر را بررسی نماییم:

-نرخ پرش bounce rate

بازدید کننده وارد سایت شما می شود و بدون اینکه عملی را انجام دهد یا ازدیگر صفحات سایت دیدن کند ، از سایت خارج می شود اینجاست که در واقع رش اتفاق می افتد و به آن نرخ پرش گفته می شود.نرخ پرش معمولا به صورت درصد نمایش داده می شود و عموما صفحه به صفحه مورد بررسی قرار می گیرد.

نرخ پرش: نسبت بازدیدکنندگانی که بدون درگیری با صفحه، از صفحه خارج می‌شوند به کل بازدیدکنندگان آن صفحه

هر چه نرخ پرش کمتر باشد به این معنی است که خوانندگان بیشتر با محتوای صفحه درگیر شده اند در نتیجه عملکرد صفحه وب سایت بهتر بوده است.

-عدد مناسب bounce rate چه عددی است؟

این عدد بستگی به فعالیت وب سایت ها دارد ولی درحالت کلی این عدد بین ۰ تا ۱۰۰ می باشد. میزان نرمال نرخ پرش معمولاً بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است ( نرخ پرش ۴۵% یعنی ۴۵ درصد مخاطبان شما پس از ورود، بدون هیچ کلیکی از سایت خارج شده اند). که اگر این عدد به بالای ۵۰ برسد باید به دنبال مشکلی در وب سایت یا صفحات سایت خود باشید و به آنها رسیدگی اورژانسی کنید.

روش اندازه‌گیری در گوگل آنالایتیکس:
Google Analytics – Behavior > Site Content > All Pages

 

-بازدیدکنندگان بازگشتی به نسبت بازدیدکنندگان جدید New vs. returning visitors

آیا کاربران برای بازدید مجدد به سایت شما مراجعه کرده اند؟

با استفاده از این شاخص، می توانیم تعداد بازدیدکنندگان برای بازدید مجدد با تعداد بازدید کنندگان جدید مقایسه کنیم. هر چه این نرخ بازگشت بیشتر باشد نشان دهنده این است که محتوای سایت برای کاربر جداب و مفید بوده است.

روش اندازه‌گیری در گوگل آنالایتیکس:
Google Analytics – Audience > Behavior > New vs. Returning

 

-زمان حضور در سایت Time Spent on website

طبیعی است که هر چه کاربر زمان بیشتری در سایت حضور داشته باشد بهتر است ، درواقع نشان می دهد که کاربر به محتوای سایت شما علاقه مند است. شما با استفاده از شاخص  Time Spent on website می توانید این مدت زمان را مورد بررسی قرار دهید و هم چنین با پیدا کردن صفحاتی که بیشتر زمان حضور کاربر در آنها بوده است و جذابیت خاصی برای کاربر داشته و بررسی  آن نسبت به صفحاتی که ضعیف عمل کرده اند اقدام به تولید محتوا مانند این صفحات کنید.

-تعداد اشتراک‌گذاری انواع محتوا Share by content type

محتوای هر سایت می تواند شامل فیلم ، عکس، اینفوگرافیک واسلاید و …. باشد ، که هر کدام کاربران خاص خودش را دارد. اما نظارت بر اینکه کاربران بیشتر چه چیزی را دوست دارند و آن را به اشتراک می گذارند می تواند شما را در استخراج بهترین محتوا کمک کند.

-تعداد کامنت‌ها Number of Comments

زمانی کاربر محتوای سایت شما را به صورت کامل می خواند و با آن ارتباط برقرار می کند،که محتوای مورد نظر برایش مفید بوده باشد در نتیجه برای آن مقاله، پست یا کامنت می گذارد و این کامنت ارزشی بیشتر از لایک کردن یا اشتراک گذاری محتوا دارد چون نشان دهنده درگیری مخاطب با محتوای سایت است. شمارش تعداد کامنت ها راهی برای اندازه گیری میزان درگیری و ارتباط مخاطبان است . هر چند این موضوع در بهبود سئو نیز تاثیرگذار است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *